Eveniment

Ce spun angajatorii despre legea tele-workingului: o iniţiativă bună, care va spori productivitatea salariaţilor români

Ce spun angajatorii despre legea tele-workingului: o...

Autor: Mihaela Pascari

15.06.2017, 00:06 684

Proiectul de lege privind tele-workingul, pus în dezbatere în această săptămână de Ministerul Muncii, ar aduce beneficii atât salariaţilor, care vor fi mai motivaţi şi mai productivi, cât şi angajatorilor, care vor face economii importante, spun specialiştii în resurse umane.

„Munca la distanţă este un trend în creştere în afară care de multe ori poate însemna timp şi energie economisită pentru angajat, care nu mai trece prin calvarul traficului zi de zi şi poate salva până la două ore dus-întors, respectiv pentru companie, care poate face economie la lumină, apă şi spaţiu“, a spus Sorin Faur, HR coordinator al firmei de consultanţă BDO pentru regiunea Europa de Est şi Balcani. El a mai spus că pe pieţele mature conceptul de telemuncă există deja, astfel încât unele companii bugetează până la 25% mai puţin spaţiu de birouri pentru angajaţi, proporţional cu numărul de angajaţi care nu se află niciodată concomitent la birou.

Guvernul a lansat marţi în dezbatere publică proiectul de lege privind reglementarea telemuncii -  munca la distanţă. Condiţia pentru telemuncă este ca angajatul să aibă contract de muncă cu normă întreagă şi să lucreze cel puţin o zi pe lună de acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO