Ce spun angajatorii despre legea tele-workingului: o iniţiativă bună, care va spori productivitatea salariaţilor români

15 iun 2017 Autor: Mihaela Pascari

Proiectul de lege privind tele-workingul, pus în dezbatere în această săptămână de Ministerul Muncii, ar aduce beneficii atât salariaţilor, care vor fi mai motivaţi şi mai productivi, cât şi angajatorilor, care vor face economii importante, spun specialiştii în resurse umane.

„Munca la distanţă este un trend în creştere în afară care de multe ori poate însemna timp şi energie economisită pentru angajat, care nu mai trece prin calvarul traficului zi de zi şi poate salva până la două ore dus-întors, respectiv pentru companie, care poate face economie la lumină, apă şi spaţiu“, a spus Sorin Faur, HR coordinator al firmei de consultanţă BDO pentru regiunea Europa de Est şi Balcani. El a mai spus că pe pieţele mature conceptul de telemuncă există deja, astfel încât unele companii bugetează până la 25% mai puţin spaţiu de birouri pentru angajaţi, proporţional cu numărul de angajaţi care nu se află niciodată concomitent la birou.

Guvernul a lansat marţi în dezbatere publică proiectul de lege privind reglementarea telemuncii -  munca la distanţă. Condiţia pentru telemuncă este ca angajatul să aibă contract de muncă cu normă întreagă şi să lucreze cel puţin o zi pe lună de acasă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.06.2017

 
Cuvinte cheie:
angajatori
, legea tele-workingului
, salariati
, productivitate
, ministerul muncii
, angajati
, munca
, beneficii
, resurse umane
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide