Eveniment

Ce spune directorul STB după 5 zile de proteste: Ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor

Ce spune directorul STB după 5 zile de proteste: Ne vom...

Autor: Petru Mazilu

24.01.2022, 10:27 50

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, avertizează că în urma celor cinci zile de proteste, compania ar putea ajunge în imposibilitatea plăţii salariilor.

Declaraţia a fost făcută luni dimineaţa.

„Ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor, cei care refuză să revină la muncă sunt responsabili de acest lucru... Se face o analiză”, a spus Adrian Criţ.

„Salariaţii care au dorit să iasă pe traseu au fost ameninţaţi... există imagini... organele de cercetare penală îşi vor face datoria”, a adăugat directorul STB.

Adrian Criţ a mai spus că a sunat la 112 şi că s-ar putea deschide dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deoarece sindicaliştii au organizat mitinguri.

„Vă rog reluaţi activitatea, vă rog respectaţi legea, vă rog să-i respectaţi pe bucureşteni”, a declarat Criţ.

Directorul STB, Adrian Criţ, a anunţat că toţi participanţi la greva spontană au fost trecuţi pe o listă şi vor fi cercetaţi disciplinar.

„Sunt mii de angajaţi (în această situaţie n.r.), nu spun că vor pleca toţi”, a precizat dIrectorul STB.

Potrivit calculelor făcute de specialiştii companiei, fiecare zi de protest la STB a însemnat o pierdere de 4,8 milioane de lei.

Luni dimineaţă pe traseele din Bucureşti nu circulă decât180 de vehicule, majoritatea fiind tramvaie şi troleibuze. Acest lucru înseamnă 24% din totalul mijloacelor de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO