Eveniment

Ce spune ministrul de Interne Carmen Dan despre intervenţia Vioricăi Dăncilă de la Bruxelles: A fost poziţia unui român adevărat care-şi apără ţara

Ce spune ministrul de Interne Carmen Dan despre...

Autor: Florin Zafiu

03.10.2018, 12:50 395

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a catalogat intervenţia Vioricăi Dăncilă drept "poziţia unui român adevărat care-şi apără ţara", precizând că premierul a adoptat o atitudine corectă atunci când a lăudat Jandarmeria Română în Parlamentul European. 

"Mai mult decât s-a poziţionat premierul României, într-un mod atât de bine conturat, ce aş putea să spun? A fost poziţia unui român adevărat care îşi apără ţara. Cred că a răspuns tuturor aspectelor semnalae de prim-vicepreşedintele Parlamentului European", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Întrebată cum vede faptul că Viorica Dăncilă a lăudat Jandarmeria în faţa Parlamentului European, Carmen Dan a răspuns: "O atitudine corectă, o atitudine de om bine informat".

Reacţia ministrului Afacerilor Interne vine după ce premierul Viorica Dăncilă a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine. "Văd că e acuzată Jandarmeria Română că a acţionat împotriva unor oameni violenţi care au încercat să intre în Guvern. Nu am văzut aceeaşi poziţie faţă de alte mitinguri din Franţa, Spania, etc când forţele de ordine au intervenit cu aceleaşi proceduri. Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru acţiuni practicate peste tot în Europa. Nu permiteţi ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre. Nimeni niciodată nu va putea întoarce România din parcursul său european", a declarat Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO