Eveniment

Ce spune o campioană olimpică: De ce ar trebui părinţii să-şi trimită copiii la scrimă şi care sunt calităţile pe care dobândeasc practicând acest sport

Ce spune o campioană olimpică: De ce ar trebui...

Autor: Corina Zamfir

25.06.2017, 08:01 663

Loredana Dinu a început să practice scrima de la vârsta de 11 ani, după ce a dat mai multe probe pentru baschet şi handbal care însă nu s-au concretizat. Acum ea este campioană olimpică şi a obţinut medalia de aur la Jocurile olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro la spadă.

“Scrima este un sport extrem de complex pe care îl recomand, un sport pe care l-am descoperit pe tot parcursul vieţii mele. În afară de toate calităţile pe care scrima le are asupra organismului, am reuşit să-mi dezvolt foarte multe calităţi mentale şi psihicul meu este acum mai puternic. Mi se pare că dacă îmi propun să mut munţii, chiar îi pot muta. Scrima mi-a creat această dorinţă de a mă autodepăşi atât fizic cât şi mental”, a spus Loredana Dinu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ea povesteşte că prima lecţie pe care a trebuit să o înveţe la scrimă a fost să piardă.

“A trebuit să accept mai întâi că trebuie să pierd pentru că la scrimă se întâmplă de foarte multe ori să acest lucru. Sunt extrem de multe asalturi (lupta dintre doi trăgători) şi bineînţeles că nu le putem domina de la început.”

Părinţii ar trebui să-şi trimită copiii la scrimă pentru că îşi pot dezvolta atât corpul cât şi mecanismele gândirii, susţine Loredana Dinu.

“Se dezvoltă atenţia şi concentrarea. Scrimerul reuşeşte să-şi facă strategiile mai întâi cu ajutorul antrenorului şi după aceea începe să şi le gândească singur, deci îşi dezvoltă practic inteligenţa. Va fi tot timpul într-un cadru organizat, neavând timp să se ocupe de alte atracţii. Pe lângă asta, îşi dezvoltă mobilitatea foarte mult, determinarea şi precizia care este foarte importantă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO