Eveniment

Ce spune Poliţia dacă mai mulţi români vin cu numere personalizate: Fiecare caz va fi analizat

Ce spune Poliţia dacă mai mulţi români vin cu numere...

Autor: Nicolae Oprea

31.07.2018, 10:00 2262

Fiecare caz de român din Diaspora care alege să vină cu numere personalizate în ţară va fi analizat, urmând a fi luate şi deciziile care se impun, a anunţat, luni, Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

"Fiecare caz în parte va fi analizat la momentul respectiv şi vom lua atunci deciziile care se impun”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române, fiind întrebat ce se va întâmpla dacă se măreşte numărul românilor care îşi personalizează numerele maşinilor cu mesaje anti-PSD şi revin în ţară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a mai precizat că mesajul de pe plăcuţele de înmatriculare nu are nicio legătură cu dosarul penal deschis pe numele şoferului şi faptul că acestuia i-a fost reţinut permisul.

"Nu are legatură mesajul de pe numerele de înmatriculare cu dosarul penal deschis", a completat Georgian Drăgan.

Poliţia Rutieră a mai anunţat că maşina cu plăcuţe M...PSD a fost oprită de patru ori în trafic de Poliţie, începând cu data de 17 iulie, atunci când a intrat în ţară pe la Vama Nădlac, dar abia acum autorităţile au avut toate răspunsurile din partea autorităţilor suedeze.

Potrivit Polţiei Rutiere, maşina a fost oprită în trafic în ultimele două săptămâni pe raza a trei judeţe Hunedoara, Dolj, Olt şi apoi în Capitală.

"În momentul în care a intrat în ţară (n.r.: 17 iulie 2018) îndeplinea condiţiile.Ulterior, verificările le-am făcut noi. Este o situaţie inedită", a declarat şef director adjunct al Direcţiei Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Marian Badea.

Poliţiştii spun că nu au luat măsuri împotriva şoferului care avea maşina înmatriculată în Suedia, aşteptând clarificări de la autorităţile suedeze. Primul răspuns a venit în data de 20 iulie, după care a urmat un schimb de informaţii.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu, românul care conduce maşina M...E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Pe de altă parte, românul, care a rămas luni fără permis şi plăcuţe, susţine că a mai fost oprit de patru ori de Poliţie, dar a fost lăsat să plece fără probleme. Omul cataloghează gestul ca fiind hărţuire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO