Eveniment

Ce spune premierul Tudose despre atacurile asupra poliţiştilor: Lucrurile sunt scăpate de sub control

Ce spune premierul Tudose despre atacurile asupra...

Autor: Mihaela Gidei

09.12.2017, 18:13 223

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, că lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce priveşte atacurile asupra poliţiştilor, precizând că bugetul MAI pentru anul următor a crescut pentru a asigura resursa umană.

Premierul a precizat că a discutat cu ministrul Carmen Dan despre cazurile poliţiştilor atacaţi în misiuni.

"Am aflat că poliţistul din Iaşi e un pic mai bine, îi trebuie un medicament care înţeleg că nu prea se găseşte. Lucrurile, dupa părerea mea, sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poţi să sari cu sabia la un poliţist şi, eventual, să mai şi povesteşti după aia. Soluţia este cea pe care am început deja să o implementăm. Ştiţi că miercurea trecută am avut în primă lectură inclusiv statutul poliţistului, tot ce înseamnă ultraj şi atac efectiv armat la poliţist - să nu mai fie tratat cu aşa uşurintă. (..) Lucrurile s-au agravat în timp şi în ceea ce priveşte dotarea şi în ce priveşte numărul de poliţişti. Am găsit măsuri şi, dupa cum aţi văzut propunerea de buget, bugetul ministerul de interne este foarte mare, foarte mult crescut, tocmai în acest sens, pentru a asigura necesarul de personal", a declarat Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte prevederile privind infracţiunea de ultraj, premierul a precizat: "Mi s-a spus că...să vorbesc şi cu ministrul justiţiei. Nu este posibil ca un om să fie în legitimă apărare, apoi să stea în procese patru ani, cinci ani tot el. Ca nu şi-a apărat decât viaţa în misiune".

Precizările au fost făcute în contextul în care, vineri seara, un poliţişt a ucis un bărbat care l-ar fi agresat. În urmă cu câteva zile, un alt angajat al Poliţiei Române a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost rănit cu o sabie în timpul unor percheziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO