Eveniment

Ce substanţe dezinfectante folosesc clinicile şi spitalele private din România? Regina Maria: „Sub 1% din produsele utilizate de reţeaua noastră sunt fabricate de Hexi Pharma“.

Ce substanţe dezinfectante folosesc clinicile şi...

Autor: Corina Mirea

05.05.2016, 00:06 4727

Furnizorii privaţi de servicii medicale afirmă că au proceduri foarte stricte în privinţa achiziţionării de substanţe dezinfectante (produse biocide), iar singurul jucător care foloseşte produse fabricate de compania Hexi Pharma este reţeaua de sănătate privată Regina Maria, care precizează că reprezintă sub 1% din produsele utilizate în întreaga reţea. Medicover şi Polaris Medical din Cluj susţin că Hexi Pharma nu se numără printre furnizori.

ZF a mai transmis solicitări şi către MedLife şi Gral Medical, care până la închiderea ediţiei nu au furnizat un răspuns oficial.

Ziarul Gazeta Sporturilor a dezvăluit că spitalele publice din România folosesc produse pentru dezinfecţie neconforme, cu o concentraţie mai redusă de până la 10 ori faţă de cea de pe etichetă, furnizate de compania Hexi Pharma. 

„Produsele Hexi Pharma reprezintă sub 1% din produsele utilizate în reţeaua noastră, iar acestea nu sunt destinate blocurilor operatorii sau secţiilor ATI,  instrumentarului sau echipamentelor medicale. Concret, nu folosim şi nu am folosit niciunul dintre produsele care fac obiectul investigaţiilor actuale, Suprasept şi Thor, şi nici nu am apelat la serviciile Medical Cleaning şi Unilab“, au spus pentru ZF reprezentanţii reţelei private de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa locală a serviciilor medicale private, după cifra de afaceri din 2014. În 2014, reţeaua Regina Maria, intrată în portofoliul fondului de investiţii Mid Europa Partners în luna august a anului 2015, a avut afaceri de 55 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO