Eveniment

Cea mai mare companie din sectorul nuclear european priveşte către Asia

Cea mai mare companie din sectorul nuclear european...

Autor: Catalina Apostoiu

24.03.2017, 00:00 464

Compania europeană din domeniul energiei nucleare care operează singura uzină de combustibil pentru reactoare nucleare din SUA îşi reorientează strategia către Asia din cauza perspectivelor modeste pentru energia atomică din America de Nord, scrie Bloomberg.

Urenco dezvoltă noi tehnologii şi priveşte către pieţele nucleare asiatice pentru a-şi întări poziţia de al doilea mare producător de uraniu îmbogăţit pentru combustibil nuclear din lume, a anunţat CEO-ul companiei, Thomas Haeberle. 

„Piaţa noastră s-a schimbat fundamental“, a declarat Haeberle de la sediul companiei din Stoke Poges, Anglia. „Schimbarea este una permanentă, iar noi, ca firmă, trebuie să reacţionăm“. Urenco s-a confruntat cu probleme de piaţă şi de ownership de la finalizarea uzinei americane de îmbogăţire a uraniului cu şapte ani în urmă.

Dezastrul de la Fukushima din 2011 a afectat puternic piaţa mondială a combustibilului nuclear, iar toţi deţinătorii companiei, guvernele olandez şI britanic, cât şi companiile germane de utilităţi EON şi RWE, spun că sunt dispuse să-şi vândă participaţiile cumpărătorului potrivit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO