Eveniment

Cei 33 de mineri din Chile devin eroi naţionali şi primesc tot felul de cadouri, de la iPod-uri la bilete la meci, dar păstrează tăcerea

Cei 33  de mineri din Chile devin eroi naţionali şi primesc tot felul de cadouri, de la iPod-uri la bilete la meci, dar păstrează tăcerea

Foto: Les Echos

Autor: Adrian Voicu

18.10.2010, 14:03 132

Salvarea celor 33 de mineri care au fost blocaţi în subterantimp de 69 de zile a venit cu atenţia din partea mass media dinîntreaga lume şi nu numai.

Astfel, la o zi după ce au fost salvaţi, aceştia s-aufotografiat în spital alături de preşedintele Sebastian Pinera,chiar dacă erau îmbrăcaţi doar în halate.

Dar totul nu s-a oprit aici. Astfel, o companie minieră elenădoreşte să le ofere o excursie pe insulele din Marea Egee timp de osăptămână.

De asemenea, echipele de fotbal din Madrid, Manchester şi BuenosAires îi vor pe stadioanele lor, preşedintele Boliviei îi vrea lapalatul său, iar Steve Jobs le-a trimis ultima versiune aiPod-urilor produse de Apple.

Cu toate acestea, cilienii par să se fi angajat să ţină secretăexperienţa avută în mină. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, minerii au încheiat un "pact al tăcerii" înainte dea ieşi din mină pentru a păstra informaţiile pentru o viitoarecarte despre aceştia.

Astfel, Victor Segovia, "scriitorul", unul dintre cei 33 demineri, a ţinut o cronică a evenimentelor cât timp au fost blocaţiîn mină. Deşi minerii neagă existenţa unui asemenea pact, niciunulnu este dispus să ofere informaţii legate de accidentul dinmină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO