Eveniment

Cel mai mare spital privat din Bulgaria, reprezentat la ZF Pharma Summit, evenimentul toamnei în sănătate

Cel mai mare spital privat din Bulgaria, reprezentat la...

Autor: Georgiana Mihalache

12.09.2017, 00:04 375

ZF Pharma Summit are loc miercuri şi joi la hotelul Pullman Bucharest World Trade Center de langă Romexpo.

ZF organizează evenimentul ZF Pharma Summit, o conferinţă care a devenit deja o tradiţie, ajungand la a şasea ediţie anul acesta, care aduce în acelaşi loc reprezentanţi ai autorităţilor din sănătate şi ai companiilor din acest sector pentru a identifica provocările din sistemul sanitar romanesc.

La evenimentul ZF care va avea loc în 13 şi 14 septembrie vine şi Leysan Filipova, reprezentanta departamentului internaţional al spitalului Acibadem City Clinic Tokuda, unul dintre cele mai mari spitale private din Bulgaria.

Tokuda Hospital Sofia, înfiinţat în 2006, are specializări precum cardiologia, patologie clinică, medicină dentară, dermatologie, ORL sau laboratoare. Pană în 2016, compania a operat ca subsidiară a unei reţele de sănătate din Japonia, după care a fost cumpărată de Acibadem, o companie medicală din Turcia, din informaţiile de pe site-ul propriu. Spitalul este construit pe o suprafaţă de 52.000 mp în Sofia, capitala Bulgariei, şi are peste 30 de departamente şi trei secţii de operaţii cu 22 de săli. Tokuda Hospital are 1.000 de paturi pe cele 11 etaje ale unităţii medicale.

Printre temele de discuţie care vor fi abordate la evenimentul ZF se numără şi desfăşurarea actului medical în Bulgaria, funcţionarea sistemului public de sănătate în comparaţie cu cel privat, cum au evoluat investiţiile în medicina romanească, resursele pe care le au spitalele la dispoziţie pentru a se dezvolta şi moderniza.

Evenimentul ZF va fi timp de două zile scena de dezbatere a problemelor din sănătate pentru invitaţi precum Mihai Marcu, CEO al MedLife, liderul din piaţa de servicii medicale private, Cristian Sas, preşedintele Colegiului Pacienţilor, Răzvan Teohari Vulcănescu, preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar şi reprezentanţi ai spitalelor publice din Bucureşti şi din ţară.

Evenimentul ZF deschide toamna de conferinţe şi pune în dezbatere teme importante referitoare la accesul pacienţilor la medicamente şi tratamente şi cum pot avea parte romanii de servicii medicale performante, la standardele celor din străinătate şi fără diferenţe majore între sistemul public şi cel privat. Georgiana Mihalache

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO