Eveniment

Cel mai nou turneu organizat de Ţiriac în România. Premiile sunt de zeci de mii de lei

Cel mai nou turneu organizat de Ţiriac în România....

Autor: Denis Şchiopu, Mediafax

21.11.2017, 17:07 225

Fundaţia Ion Ţiriac va organiza, duminică, 10 decembrie, la Telekom Arena, în colaborare cu Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, turneul Ţiriac Trophy, un eveniment dedicat echipelor de juniori cu vârste între patru şi nouă ani, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Organizată cu ocazia împlinirii unui an de funcţionare a patinoarului Ţiriac – Telekom Arena, competiţia Ţiriac Trophy recompensează eforturile şi performanţele celor mici în sportul pe gheaţă, se precizează în comunicat. Jucătorii vor primi diplome şi medalii, în timp ce premiile competiţiei însumează 23.000 lei şi vor consta în echipament sportiv de specialitate.

"Este o realizare imensă atât pentru echipa patinoarului, cât şi pentru sporturile pe gheaţă din România că am reuşit să transformăm copii care acum câteva luni abia îşi ţineau echilibrul pe gheaţă în mici jucători de hochei. Sunt mândru de rezultatele pe care le înregistrează patinoarul după un an de activitate şi mă bucură când văd atât de mulţi juniori antrenându-se şi disputând meciuri pe gheaţă. Mulţumesc partenerilor, sponsorilor şi echipei de antrenori pentru implicare şi pentru eforturile depuse până acum pentru crearea unui viitor luminos în sportul românesc", a declarat Ilie Năstase, preşedinte de onoare al Fundaţiei Ţiriac.

Startul competiţiei se va da la ora 11:00, iar meciurile se vor disputa pe două categorii de vârstă, patru-şase ani, respectiv şapte-nouă ani. La categoria patru-şase ani sunt programate meciuri amicale, în intervalul 11:00-11:50, la care vor participa exclusiv echipe înfiinţate la patinoarul Ţiriac – Telekom Arena, respectiv "Dedeman", "Simona Halep" şi "Skoda", cu o structură formată din nouă jucători şi portar. Echipa exclusiv feminină de juniori la hochei "Simona Halep" va juca primul său meci oficial în cadrul turneului de hochei pe gheaţă Ţiriac Trophy.

Categoria şapte-nouă ani va fi reprezentată de echipele "Telekom", "Viitorul Hocheist", "Husky Bucureşti" şi "Triumf Bucureşti", formate din zece jucători şi portar, care se vor lupta pentru trofeul Ţiriac Trophy în intervalul orar 12:20 – 13:30. Arbitrajul va fi asigurat de Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă va răsplăti cu distincţii cel mai bun atacant, cel mai bun fundaş, cel mai bun portar şi golgheterul din turneu.

Accesul publicului la eveniment este gratuit şi se va face începând cu ora 10:00, în limita capacităţii de 500 de locuri a patinoarului.

Pentru facilitarea accesului la competiţie, Fundaţia Ţiriac pune la dispoziţia participanţilor, public larg şi echipe de hochei, transport gratuit cu un autocar cu o capacitate de 52 de locuri, pe traseul Bd. Aviatorilor, Bucureşti – Ţiriac-Telekom Arena, Otopeni şi retur.

Ca urmare a organizării turneului Ţiriac Trophy, programul patinoarului Ţiriac – Telekom Arena cu publicul de pe data de 10 decembrie 2017, din intervalul 11:00-12:40, va fi suspendat. Publicul larg va avea acces pe gheaţă pentru activităţi de recreere, în data menţionată mai sus, doar între orele 18:00-19:40.

Ţiriac-Telekom Arena este un proiect unic, singurul patinoar din zona Bucureşti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaţionale şi în acord cu indicaţiile Federaţiei Internaţionale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO