Eveniment

Cel mai profitabil business din Romania: Universitatea Spiru Haret a castigat 50 mil. euro, anul trecut avand marja de profit de 48%

22.10.2009, 23:12 230

Spiru Haret, cea mai mare universitate de pe piata locala, carea fost implicata recent in cel mai puternic scandal dininvatamantul romanesc al ultimilor ani, a raportat in 2008 unexcedent de 178 mil. lei (48,5 mil. euro) la venituri de 373 mil.lei (101,5 mil. euro), arata datele de pe site-ul Ministerului deFinante.

Anul trecut, veniturile universitatii private au urcat cu50% comparativ cu exercitiul financiar din 2007, in timp ceexcedentul raportat de universitatea privata a crescut cu aproape60%. Excedentul reprezinta diferenta intre veniturile realizate sicheltuielile inregistrate si poate fi asimilat profitului obtinutde companii. Cheltuielile universitatii s-au ridicat la 53 mil.euro, ceea ce inseamna ca la finalul anului Spiru a ramas cu 48,5mil. euro in conturi.

Gheorghe Bondrea, presedinte si rector al Universitatii SpiruHaret, este astfel cel mai profitabil manager din Romania, inconditiile in care nicio companie privata mare nu a avut marje deprofit atat de mari anul trecut.

Niciuna din companiile din top 100 in functie de cifra deafaceri nu a raportat o marja de profit mai mare de 44% in 2008,aceasta fiind atinsa doar de producatorul de ciment Lafarge.

Spiru Haret este cea mai mare si cea mai bogata universitate depe piata locala din punctul de vedere al veniturilor si a devenitcunoscuta in acest an dupa ce fostul ministru al educatiei,Ecaterina Andronescu, a scos in afara cadrului legal institutia, caurmare a lipsei acreditarilor pentru anumite specializari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO