Eveniment

Cel puţin doi morţi după ce rachete lansate din Siria au căzut într-un oraş din Turcia

Cel puţin doi morţi după ce rachete lansate din Siria...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

24.01.2018, 20:08 88

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite după ce rachete lansate din Siria au căzut miercuri seară în oraşul turc Kilis, în ceea ce pare a fi o ripostă a grupărilor insurgente kurde la operaţiunile armatei turce.

Atacul cu rachete este o ripostă la operaţiunile lansate în urmă cu câteva zile de armata turcă, în provincia siriană Afrin, împotriva grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG).

Trei rachete au fost lansate miercuri seară spre oraşul turc Kilis, iar una a lovit anexele unei moschei.

Potrivit guvernatorului regional, Mehmet Tekinarslan, cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite în atac.

Turcia consideră că atacul cu rachete a fost lansat de insurgenţii kurzi din Siria, informează cotidianul Hurriyet.

Armata turcă a lansat săptămâna trecută bombardamente intense asupra poziţiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposte din partea armatei Siriei sau a insurgenţilor kurzi.

Potrivit organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), zeci de militanţi kurzi şi insurgenţi sirieni proturci au fost ucişi în confruntările militare din nord-vestul Siriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO