Eveniment

Cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi în atentatele de la Londra. Trei terorişti, împuşcaţi mortal

Cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi în atentatele...

Autor: Mihai Draghici

04.06.2017, 09:43 2705

Un militant islamist a intrat intenţionat cu o autoutilitară într-un grup de pietoni, sâmbătă în jurul orei 22.30 (duminică, 0.30, ora României), în zona London Bridge. După primul atac, şoferul vehiculului şi alţi doi islamişti au coborât şi au început să atace oamenii la întâmplare pe străzi şi în restaurante, folosind cuţite. Şase persoane au fost ucise, iar alte 30 au fost rănite în atacurile produse în zonele London Bridge şi Borough Market, în centrul capitalei Marii Britanii.

Agenţii serviciilor de securitate i-au împuşcat mortal pe cei trei presupuşi autori ai atacurilor teroriste, în zona Borough Market.

"Din păcate, şase oameni au murit, în afară de cei trei atacatori împuşcaţi mortal de poliţie", a declarat duminică dimineaţă, potrivit agenţiei Reuters, Mark Rowley, şeful Direcţiei antiteroriste a Poliţiei metropolitane londoneze (Scotland Yard). Autorii atacurilor purtau veste asemănătoare cu cele explozive, dar s-au dovedit a nu fi reale.

Atacurile, considerate de autorităţi de tip terorist, intervin cu doar câteva zile înaintea scrutinului parlamentar anticipat din Marea Britanie şi la mai puţin de două săptămâni după ce un terorist sinucigaş a omorât 22 de persoane şi a rănit alte zeci la concertul artistei pop americane Ariana Grande desfăşurat în oraşul britanic Manchester.

"Incidentele din Londra sunt considerate un posibil act terorist. Investigaţia se desfăşoară cu rapiditate, gândurile mele sunt la cei afectaţi de aceste evenimente groaznice", a comunicat în cursul nopţii Theresa May, premierul Marii Britanii.

Şeful Executivului de la Londra a convocat pentru duminică dimineaţă o reuniune de urgenţă cu miniştrii de resort şi cu directorii serviciilor de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO