Eveniment

Cele mai ieftine si cele mai scumpe apartamente si garsoniere scoase la vanzare in Bucuresti

24.08.2009, 18:40 1715

Cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare in Bucuresti costa 9.000 de euro, iar cea mai scumpa este situata in Piata Romana si costa 100.000 de euro, potrivit anunturilor de vanzare publicate pe site-ul anuntul.ro.

„Preturile la apartamentele vechi din Capitala au scazut, per ansamblu, cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Se observa o constanta a preturilor de ceva timp, si de aceea estimez ca vor ramane la aceleasi nivel pana la sfarsitul anului. Numai in jurul valorii de 60.000 de euro preturile au crescut putin datorita programului „Prima casa", sustine Daniel Raeceanu, directorul general al agentiei Rasig Imobiliare.

Preturile la apartamentele vechi din Capitala au inregistrat un declin de 1% in iunie fata de luna precedenta, dupa scaderi de peste 4-5% in fiecare luna din acest an, potrivit indexului imobiliar ZF, insa per ansamblu piata preturile apartamentelor cu trei camere au scazut cu pana la 50% fata de nivelul de anul trecut.

Cu pretul platit pentru cea mai scumpa garsoniera din Capitala din acest moment (de 100.000 de euro), un cumparator ar putea sa achizitioneze doua apartamente cu trei camere in zona 1 Decembrie sau Pucheni (sectorul 5 al Capitalei) si o garsoniera confort trei in cartierul Ferentari.

Raeceanu mai spune ca cea mai ieftina garsoniera vanduta prin intermediul agentiei sale a fost de 32.000 de euro si este situata in zona cartierului bucurestean Rahova.

La polul opus s-a situat tranzactia pentru o garsoniera de pe Calea Calarasilor, care a fost vanduta cu 75.000 de euro in acest an.

Apartament de doua camere, intre 50.000 si 100.000 de euro

„Pentru un apartament de doua camere confort I din Rahova valoarea cea mai mica de tranzactionare a fost de 50.000 de euro, iar cel mai scump apartament de doua camere de anul acesta a fost vandut la pretul de 100.000 de euro", a mai spus Raeceanu.

Pe site-ul anuntul.ro, care indexeaza sute de anunturi imobiliare, cele mai ieftine apartamente de doua camere scoase la vanzare in acest moment au preturi cuprinse intre 24.000 si 30.000 de euro si sunt situate in cartierele Zetari, Ferentari, Pantelimon, Rahova sau Jilava. Insa apartamentele din zone precum Dorobanti, Herastrau, Piata Unirii sau Cotroceni sunt de peste zece ori mai scumpe, avand preturi cuprinse intre 200 si 295 de mii de euro.

„Anul acesta am vandut foarte putine apartamente peste 100.000 de euro, maxim 15", a mai spus Raeceanu.

„Cel mai scump apartament vandut a avut pretul de 100.000 de euro. Apartamentul, de doua camere, este situat in apropiere de Piata Victoriei, iar tranzactia a avut loc in luna iulie", a declarat pentru ZF Eugen Chis, directorul site-ului bazaruldecase.ro, care ofera servicii de tranzactii imobiliare. Anul trecut, pretul pentru un astfel de apartament ajungea la valoarea de 140-150 de mii de euro.

Chis a mai precizat ca tot in luna iulie s-a incheiat si tranzactia pentru cea mai ieftina locuinta vanduta prin intermediul bazaruldecase.ro din 2008, care a ajuns la pretul de vanzare de 40.000 de euro.

„Anul trecut, o astfel de garsoniera (confort I) se vindea la un pret dublu, de 80.000 - 85.000 de euro", a mai spus Chis.

3,5 mil. euro, cea mai scumpa vila

Cea mai mare tranzactie din acest an a fost vanzarea unei vile in valoare de 3,5 mil. euro, iar tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara Regatta. Datele despre cumparatori sunt confidentiale.

„Tranzactia a durat 6 luni, iar vanzarea a fost finalizata in acest an. Imobilul este situat intr-o zona foarte buna in apropierea bulevardului Dacia si are o suprafata de circa 1.000 mp", sustine Robert Teodorescu, managerul departamentului rezidential al Regatta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO