Eveniment

Cele mai mici dobânzi efective la un credit de consum de 20.000 de lei pe cinci ani

Cele mai mici dobânzi efective la un credit de consum de...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2015, 19:00 554

Patru bănci afişează în acest moment oferte de credite de consum cu dobânzi de o singură cifră, de regulă fiind însă nevoie ca debitorul să aibă o convenţie de virare a salariului în cont semnată cu banca pentru a plăti un cost sub 10%. O singură ofertă standard are dobândă de o singură cifră.

Dobânzile creditelor de consum coborâseră uşor sub 10% încă de la finalul anului trecut, dar acum bancherii au redus în premieră costul acestor împrumuturi pe palierul de 8% pe an, în condiţiile în care au lichiditate şi se împrumută la costuri minime istorice de pe piaţa monetară, dar se plâng că nu găsesc suficientă cerere solvabilă.

De exemplu, grecii de la Banca Românească afişează o dobândă efectivă de 8,6% la creditele de consum. Astfel, rata pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe cinci ani este de aproape 420 de lei pe lună, iar costul total al împrumutului ajunge la circa 24.400 de lei, potrivit datelor portalului financiar conso.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO