Eveniment

Cele mai mari companii din România se ridică împotriva sistemului de impozitare propus de PSD: Modificările propuse vor afecta investiţiile de amploare şi vor compromite ciclul pozitiv de creştere economică a României

Cele mai mari companii din România se ridică împotriva...

Autor: Corina Zamfir

29.06.2017, 19:58 420

Coaliţia pentru Dezvoltare a României, organizaţia care reuneşte cele mai mari companii de pe piaţă în special cele multinaţionale, critică modificările fiscale propuse de PSD prin noul program de guvernare.

Măsurile propuse au un impact major asupra economiei româneşti şi nu pot fi luate fără consultare publică şi analiză de impact al aplicării lor. Mediul de afaceri anticipează ca astfel de modificări au efecte economice profunde şi vor provoca transformări de structură în economia românească, prin inhibarea unor tipuri de activităţi care astăzi susţin creşterea economică a României, potrivit CDR
 
Faptul că, în procesul de comunicare (a se vedea, spre exemplu, "desfiinţarea pilonului II de pensii"), decidenţii responsabili se contrazic asupra oportunităţii lor are drept consecinţă creşterea neîncrederii asupra modului cum au fost fundamentate aceste măsuri.
 
Având în vedere stadiul dezvoltării întreprinderilor româneşti, propunerile de modificare a sistemului de impozitare sunt de natură a afecta investiţii de amploare şi de a compromite ciclul pozitiv de creştere în care se afla economia românească.
 
Este cunoscută şi validată importanţa predictibilităţii şi a transparenţei în actul de guvernare, pentru buna funcţionare a economiei, şi ca forme de respect faţă de cei care desfăşoară activităţi generatoare de locuri de muncă, plătesc taxe şi impozite şi contribuie la bunăstarea generală.
 
CDR apreciază că lansarea unor astfel de propuneri slăbeşte încrederea în clasa politică şi în executiv, creşte semnificativ nivelul de risc, concretizând-se în diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, cu deteriorarea corespunzătoare a indicatorilor de dezvoltare economică şi socială, materializându-se, în ultimă instanţă, în nivelul de trai al cetăţenilor acestei ţări. Suntem convinşi că membrii Guvernului şi ai Parlamentului României nu îşi doresc acest lucru!
 
Faţă de cele de mai sus, CDR consideră necesar ca Guvernul României să-şi precizeze ferm şi cu celeritate poziţia cu privire la informaţiile apărute recent în spaţiul public în legătură cu modificarea programului de guvernare, aşa cum a fost el prezentat în campanie şi votat în Parlament.
 
În spiritul bunei cooperări, CDR îşi exprimă disponibilitatea la dialog imediat, pentru a oferi asistenţă în vederea clarificării şi dimensionării impactului acestor propuneri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO