Eveniment

Centru de excelenta in informatica in Buzau cu fonduri UE

25.09.2009, 00:00 272

Compania Softcontrol din Ramnicu Sarat, judetul Buzau,specializata in productia de software si servicii IT, care anultrecut a inregistrat afaceri de peste 42.000 de euro, va primifonduri nerambursabile cu o valoare de 106.000 de euro pentruinfiintarea si dotarea cu echipamente a unui centru de excelenta ininformatica si automatizari.

Absolvent al Facultatii "Automatica si Calculatoare", CatalinJuganaru, 28 de ani, asociatul unic al Softcontrol, companieinfiintata in 2003, a depus anul trecut proiectul "Infiintareacentrului de excelenta in informatica si automatizari soft control"care are o valoare totala de peste 181.000 de euro.

"Pentru noi a fost o oportunitate. Eu de cinci ani de zile m-amchinuit sa obtin o locatie unde sa construiesc un asemenea centru.Avand in vedere ca sunt fonduri nerambursabile, m-am hotarat sascriu proiectul pe care-l aveam doar in minte, i-am facut un bugetsi dupa un an de zile am semnat contractul de finantare si ne-amapucat de treaba. Am turnat fundatia si urmeaza pardoseala. Dupa ceterminam constructia urmeaza dotarile."

Prin intermediul proiectului se vor face investitii intr-ocladire pentru birouri, laboratoare si sali de conferinta, dotatacu tehnica de calcul de ultima generatie. "Scopul este dezvoltareafirmei noastre pe orizontala si pe verticala, dezvoltarea unorproduse de nisa si furnizarea de servicii de instruirespecializata. Centrul va desfasura mai multe activitati, intre caredezvoltarea, implementarea si comercializarea de solutii softwarela cheie, personalizate, precum si pregatirea si specializareapersonalului in domeniul IT (elevi, studenti, salariati dindiferite companii si alte persoane - someri, liber profesionisti)",precizeaza Juganaru.

Softcontrol are in prezent cinci angajati, iar in urmafinalizarii proiectului va crea inca cinci locuri de munca."Beneficiile in urma implementarii proiectului sunt numeroase. Inprimul rand ne cream un mediu propice dezvoltarii de produse,solutii competitive. Vom avea la dispozitie echipamente moderne cucare sa lucram si sa experimentam. Aceasta va duce la crestereacifrei de afaceri, a numarului de clienti si de produse si serviciioferite. Proiectul il vom finanta cu surse proprii, cu ajutor dinpartea prietenilor si a rudelor, mai greu, dar ne vom descurca",adauga Catalin Juganaru.

Cine ia banii:

Compania: Softcontrol, judetul Buzau

Obiect de activitate: productia de software si serviciiIT

Proiectul: "Infiintarea centrului de excelenta ininformatica si automatizari soft control"

Valoarea totala a proiectului: 181.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 106.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 42.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO