Eveniment

CFR Marfă va asigura în continuare transportul de cărbune la Complexul Energetic Oltenia

CFR Marfă va asigura în continuare transportul de...

Autor: Andrei Mazurchievici

29.07.2015, 00:00 355

La licitaţie au participat alături de CFR Marfă, care a avut o ofertă independentă, şi asocierea dintre SC Grup Feroviar Român SA, SC Unicom Tranzit SA şi SC Servtrans SA.

Contractul de transport cărbune energetic este necesar funcţionării Termocentralelor Turceni, Craiova II şi Işalniţa (aparţinând Complexului Energetic Oltenia).

Compania CFR Marfă, controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare operator feroviar de marfă din România, cu o cifră de afaceri de 212 milioane de euro în anul 2014. Anul trecut, CFR Marfă a fost lider pe această piaţă cu o cotă de 54,8%.

Anul trecut, transportatorul feroviar de marfă a înregistrat profit, pentru prima dată în ultimii şase ani, raportând însă un câştig redus, de sub un milion de lei, după pierderi de peste 1,6 miliarde lei în intervalul 2009 - 2013.

În primele trei luni ale anului, afacerile companiei au scăzut cu 14%, la 182 milioane lei (41 milioane euro), de la 213 milioane lei în perioada similară din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO