Eveniment

CFR vrea să modernizeze încă o secţiune de cale ferată

CFR vrea să modernizeze încă o secţiune de cale ferată

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

29.09.2017, 11:32 235

CFR SA a lansat licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa-Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov–Sighişoara, valoarea contractului fiind estimată la 2,8 milioane de lei, fără TVA, potrivit unui comunicat publicat vineri. 

Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

Modernizarea secţiunii Apaţa - Caţa contribuie la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilităţii sustenabile pe secţiunea Frontiera Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighişoara - Braşov, prin creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h, reducerea duratei de transport, creşterea siguranţei feroviare, facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului şi îmbunătăţirea gradului de confort oferit călătorilor în staţiile de cale ferată, precizează CFR.

Proiectul de modernizare pe această secţiune cuprinde o gamă variată de lucrări feroviare: infrastructură, suprastructură, lucrări de artă la poduri, podeţe, viaducte sau tuneluri, electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii feroviare (inclusiv GSM-R), semnalizare feroviară (centralizare electronică şi ETCS nivel 2) şi lucrări de construcţii civile în staţii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 noiembrie 2017.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă, cu nr. 179350/29.09.2017, şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO