Eveniment

China Town – 1.200 de magazine dintr-un foc, la doi paşi de Bucureşti

China Town – 1.200 de magazine dintr-un foc, la doi paşi de Bucureşti

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

20.07.2011, 00:02 3711

Compania China Town România, controlată de investitori chinezi,a inaugurat ieri la Afumaţi, în apropiere de Bucureşti, un complexcomercial cu 1.240 de magazine, în urma unei investiţii de 27milioane euro.

Unitatea include şi 200 de depozite permanente şi 200 dedepozite provizorii.

Directorul executiv al China Town şi preşedinte al Camerei deComerţ Bilaterale China - România Alexandru Ioan a declarat că 95%din unităţile comerciale sunt vândute, iar restul sunt destinateînchirierii.

"Contractul de închiriere pe care îl încheiem se desfăşoară pe operioadă de trei ani. În primul an, chiriaşii nu plătesc nimic, înal doilea an chiria este de 10 euro pe metru pătrat/lună, iar în altreilea an se plătesc pe lună 12 euro pe metru pătrat", a spusAlexandru Ioan.

La momentul inau­gu­rării, multe magazine nu erau deschise, însăIoan a motivat că proprietarii sunt în concediu. El a mai spus căunitatea comercială se adre­sează în principal clienţilor persoanejuridice.

Complexul Comercial din Afumaţi va asigura circa 3.000 de locuride muncă, incluzând personalul magazinelor.

Unitatea inaugurată ieri reprezintă prima etapă a unui proiectde investiţii de peste 100 mil. euro, care se va desfăşura pe osuprafaţă de 40 ha şi va include 3.275 de spaţii comerciale şi1.380 de depozite logistice.

În etapa a doua a proiectului, care ar putea începe anul viitor,vor fi construite 300 de case tradiţionale chinezeşti, iar în atreia etapă va fi realizat un complex rezidenţial cu blocuri,grădiniţe, şcoli şi parc de distracţii.

Premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea complexuluicomercial, i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investeascăşi în energie, transporturi şi mediu, prin proiecte de parteneriatpublic-privat, susţinând că România se află într-o situaţie multmai bună decât unele ţări din zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO