Eveniment

Cinci directori din Ministerul de Finanţe şi ANAF, sub control judiciar în dosarul Murfatlar. Cei cinci sunt acuzaţi de abuz în serviciu

Cinci directori din Ministerul de Finanţe şi ANAF, sub...

Autor: Mediafax

21.10.2016, 11:35 1447

Procurorii DNA i-au pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe Ana Jarda, la data faptelor director în cadrul Direcţiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Daniel Diaconescu, la data faptelor directorul general al Direcţiei generale de informaţii fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mariana Vizoli, la data faptelor director al Direcţiei de legislaţie în domeniul TVA din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Ciprian Badea, la data faptelor directorul general al Direcţiei generale juridice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Monica Negruţiu, la data faptelor directorul general al Direcţiei generale de reglementare a colectării creanţelor bugetare – ANAF.

Cei cinci sunt acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Totodată, au mai fost puşi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile doi administratori ai unor societăţi comerciale, acuzaţi de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

"Cu referire la participarea penală a funcţionarilor publici anterior menţionaţi, facem precizarea că aceştia au făcut parte din Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. În cazul a două dintre antrepozitele fiscale de producere a băuturilor alcoolice, aceştia au încălcat legea în procedura de autorizare, prin adoptarea unor soluţii de admitere a cererilor în alte condiţii decât cele legale Prin aceste demersuri, funcţionarii publici au contribuit la crearea unui folos necuvenit în favoarea a două dintre cele patru societăţi de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice vizate de anchetă, având şi o contribuţie la producerea prejudiciului în dauna bugetului de stat, determinat de activităţile celor două societăţi", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat vineri pe site-ul instituţiei.

Măsurile au fost dispuse în dosarul în care acţionarul companiei de vinuri Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat alături de alte şase persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 600 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO