Eveniment

Cinci mii de oameni la Curtea de Argeş, în aşteptarea Regelui Mihai

 Cinci mii de oameni la Curtea de Argeş, în aşteptarea...

Autor: Laura Petrescu

16.12.2017, 17:15 174

La Mănăstirea Curtea de Argeş s-au adunat până la această oră aproximativ o mie de persoane, în gara din Curtea de Argeş sunt circa 2.000 de oameni, iar pe drumul care leaă gara de mănăstire alţi două mii.

Vicenţiu Paşcu, tatăl unui băieţel de 5 ani şi jumătate, din Piteşti, a declarat că a şi-a adus copilul la înmormântare determinat de dorinţa şi încrederea că peste timp îşi va aminti de acest moment ”probabil unic în istoria României”.

O fetiţă care are poza Regelui Mihai a declarat că ştie, de la părinţii ei, despre Majestatea Sa ”că a fost un rege cinstit şi bun”.

Totodată, în mulţimea adunată la Mănăstirea Curtea de Argeş se află şi un bărbat din Râmnicu Vâlcea, care l-a cunoscut pe rege personal, în Elveţia, în timpul unui schimb de experienţă pe care l-a avut în calitate de profesor la un liceu pedagogic.

”Dorinţa mea în faţa directorului şcolii a fost să mă ducă la Versoix şi a acceptat. Nu pot să uit, mă trec fiorii şi acum, când pe mine, un simplu profesor, m-au aşteptat amândoi (Regele Mihai şi Regina Ana - n.r.) în pragul uşii la Versoix şi am avut o convorbire lungă. A ţinut mult să-mi arate colecţia de maşini. Impresionantă!”, a declarat bărbatul.

Întrebat ce sentimente îl încearcă acum, acesta a răspuns: ”De linişte. De linişte, pentru că Majestatea Sa a fost un om atât de liniştit! Eu cred că n-a fost persoană să trăiască mai mult bucuriile şi necazurile poporului român în aproape 100 de ani. Gândiţi-vă că a murit în anul centenarului”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este în drum spre Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropaţi Regele Carol I şi Regina Ana.

Curtea de Argeş este oraşul care găzduieşte mormintele regilor României şi a primit titlul de "Oraş Regal" ca urmare a deciziei Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeş, în semn de preţuire pentru legătura spirituală, identitară, culturală şi istorică dintre străvechea urbe şi Coroana Română.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO