Eveniment

Cine este autorul atacului cu vehicul din Toronto. Nu era cunoscut ca având legături cu vreo grupare teroristă

Cine este autorul atacului cu vehicul din Toronto. Nu era...

Autor: Mircea Olteanu

24.04.2018, 11:20 398

Ralph Goodale, ministrul canadian pentru Siguranţă Publică, a declarat că "se pare că nu există nicio conexiune cu securitatea naţională", iar potrivit unor oficiali guvernamentali, citaţi de postul CBC, Minassian nu avea nicio legătură cu grupări teroriste.

Mark Saunders, şeful Poliţiei din Toronto a declarat că "acţiunile (suspectului) par în mod clar deliberate".

Minassian, care locuia în Richmond Hill, o suburbie a oraşului Toronto, a studiat la o şcoală pentru elevi cu nevoi speciale din localitate, după care a urmat cursurile Colegiului Seneca din zona North York a oraşului, unde a şi avut loc incidentul.

Potrivit unei colege de şcoală, Minassian nu era o persoană foarte sociabilă, însă era "absolut inofensiv". Un alt coleg a spus despre suspect că nu părea să aibă prea mulţi prieteni, fiind mai degrabă solitar.

Cel puţin zece oameni au decedat, iar alţi 15 au fost răniţi, luni după-amiaza, după ce o dubiţă albă închiriată a intrat cu viteză pe trotuar şi a lovit pietonii, în zona Străzii Youge din Toronto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO