Eveniment

Cine este bancherul "austriac" care va avea pe mână "cheile" de la Trezorerie

Managerul fondurilor Erste, numit şeful de cabinet al lui Sporiş la Trezorerie

Autor: Roxana Pricop

08.03.2012, 13:25 2401

Albu este al doilea specialist din sectorul bancar care merge să lucreze la Ministerul Finanţelor. Viitorul său şef, Cristian Sporiş, a condus anterior trezoreria Raiffeisen Bank.

Nicolae Albu activează în cadrul societăţii de administrare Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, din anul 2008, anterior lucrând pentru Erste Bank la Viena ca group product manager. El nu a putut fi contactat de ZF pentru comentarii.

La Erste, Nicolae Albu a avut pe mâini economiile de 2,8 miliarde de lei (640 mil. euro) de la peste 100.000 de investitori, fiind cel care a coordonat şi supravegheat implementarea strategiei de investiţii pentru cele cinci fonduri mutuale ale Erste AM.

Cele mai mari fonduri din portofoliu sunt BCR Monetar cu active de 1,541 miliarde de lei şi cu un randament de 53,3% de la înfiinţare (în 2007) şi BCR Obligaţiuni cu active de 1,302 miliarde de lei şi cu un randament de 55,2% de la înfiinţare. În 2005, timp de un an, Dragoş Neacşu, actualul preşedinte al societăţii de administrare Erste AM, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO