Eveniment

Cine este Raed Arafat, omul care a adus SMURD-ul în România

Cine este Raed Arafat, omul care a adus SMURD-ul în România

Autor: Mediafax

10.01.2012, 12:09 4402

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Arafat s-a născut în Damasc în data de 24 mai 1964 , dar a crescut în Nablus (Siria).

Declaratia de avere pe 2011 - Raed Arafat

La vârsta de 16 ani a ajuns în Piteşti, România, după câteva încercări de a studia medicina în diferite ţări străine. România a fost singura ţară care i-a permis şederea pe teritoriul ei. Dr. Raed Arafat a început să studieze medicina la Cluj, dar a renunţat după un an din cauza morţii tatălui său. După aceea, s-a transferat la Târgu-Mureş pentru a studia terapia intensivă. Aici, nu toate lucrurile au mers ca pe roate, însă a întălnit oameni care l-au ajutat de la bun început, ca şi profesorul Chiorean, de aceeaşi specializare ca şi dr. Arafat.

Activităţi funcţii:
Doctorul Raed Arafat este intemeietorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din Romania (SMURD), la Tirgu Mures, fiind cel mai modern centru de interventii de urgenţă din ţară.

Medic specialist în anestezie terapie intensiva (ATI), dr. Arafat a pus bazele SMURD Tîrgu Mureş în anul 1991, cistigind repede increderea populatiei si reusind astfel să implementeze în România ideea de serviciu de urgenţă cu paramedici. Dupa 16 ani de eforturi, dr. Arafat şi-a vazut îndeplinit visul de a înfiinţa şi extinde SMURD la nivel naţional.

A lucrat cu SMURD:
- ca voluntar: 1990 - 1998
- ca angajat cu normă întreagă: din 1998
- proiecte pentru viitor: îmbunătăţirea nivelului de îngrijire medicală de urgenţă şi al SMURD-ului în judeţul Mureş şi în alte părţi din România.
în 23 august 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu, l-a numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Publice.

Altele:
La 15 decembrie 2006, coordonatorul SMURD, medicul Raed Arafat, a primit titlul de "Omul anului 2006" în cadrul unei ceremonii desfăşurate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO