Eveniment

Cine sunt câţiva dintre românii decedaţi în cutremurul din Italia

Cine sunt câţiva dintre românii decedaţi în...
26.08.2016, 19:25 97

Bilanţul românilor morţi în cutremurul devastator din Italia a ajuns la 8, iar numărul românilor daţi dispăruţi este de 19.

Printre românii decedaţi se află: Steluţa Novac, din comuna Zorleni, Vaslui, în vârstă de 47 de ani, Aurelia Dăogaru, din Malu Mare, judeţul Dolj, în vârstă de 36 de ani, Maricica Iosub, din Botoşani, 35 de ani şi un copil de 11 ani, a cărui mamă a fost salvată şi operată într-un spital din Rieti, conform Mediafax.

Bilanţul victimelor a ajuns la 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi, potrivit Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de site-ul affaritaliani.it.

Au urmat alte două replici ale cutremurului la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto.

Cutremurul iniţial a fost simţit puternic în centrul şi în sudul Italiei, până la Napoli, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma şi Napoli, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

O altă replică a seismului, cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, a avut loc vineri dimineaţa în regiunea italiană Amatrice, potrivit Daily Mail.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO