Eveniment

Cine sunt cei care au pe mana fonduri UE de peste 19 mld. euro. Cum comentati?

13.04.2010, 00:00 184

Catalina Melita, Gabriel Friptu, Cristina Zevedei, RuxandraPopovici, Livia Chirita, Serban Cucu, Doina Frant sunt mai putincunoscuti decat ministrii Radu Berceanu sau Adriean Videanu. Cutoate acestea, in mainile lor si a peste 1.300 de angajati pe careii au in subordine sta atragerea a peste 19 miliarde de eurofonduri europene structurale pe care Romania le are de absorbitpana in 2013.

Intarzierea evaluarilor, a lansarilor de linii noi de finantaresi a rambursarilor de fonduri europene s-a pus de cele mai multeori pe seama numarului mare de proiecte pe care le gestioneaza unfunctionar public din structurile implicate in atragerea fondurilorUE. In conditiile in care aproape 17.000 de proiecte depuse deautoritati si firme pentru obtinerea de finantare de la UniuneaEuropeana pe cele sapte programe structurale asteapta semnaturalor, cei aproximativ 1.300 de angajati nu sunt suficienti pentru agestiona miliardele europene. Autoritatile confirma acest lucru siau facut o prioritate din ocuparea posturilor vacante in atragereasi gestionarea fondurilor europene, dar acest lucru nu va avea locprea curand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO