Eveniment

Cine vrea să plece în vacanţă şi să plătească în rate? Două firme au lansat un produs de credit pentru vacanţă în 12 rate cu dobândă 0%

Cine vrea să plece în vacanţă şi să plătească în...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

28.06.2018, 12:04 353

Fly Go şi TBI Credit au lansat un produs de finanţare 100% digitală pentru achiziţionarea vacanţelor în rate, prin care clienţii agenţiei de turism online pot să-şi cumpere până la finalul lunii iulie pachete şi servicii turistice în 12 rate cu dobândă 0%, arată un comunicat transmis joi de Fly Go.

„Până la finalul lunii iulie, clienţii Fly Go beneficiază de dobândă 0% pentru plata în 12 rate, prin opţiunea oferită de TBI Credit, pentru vacanţa aleasă sau pentru orice alt produs ori serviciu achiziţionat de pe Fly-Go.ro. De asemenea, clienţii se bucură şi de o perioadă de graţie de 30 de zile cu zero costuri la achitarea integrală în acest interval, precum şi de gratuitate la taxa de serviciu a agenţiei de turism online”, spun reprezentanţii Fly Go.

Fly Go precizează că metoada de finanţare este una 100% digitală şi se poate accesa direct pe site-ul agenţiei de turism, fără a mai fi necesară o vizită la bancă sau la sediul companiei.

„Noua metodă de plată este disponibilă de la începutul lunii iunie şi poate fi accesată direct din site-ul Fly-Go.ro, fără a fi necesară o vizită la bancă sau la sediul agenţiei de turism. Opţiunea de plată are la bază un flux de finanţare online care permite identificarea clienţilor printr-un scurt apel video şi semnarea electronică a documentelor. Tot acest proces nu durează mai mult de 10 minute şi este disponibil 24/7. Soluţia de finanţare poate fi accesată inclusiv de către clienţii noi, neimplicând existenţa unei relaţii anterioare cu o bancă”, arată comunicatul.

„Platforma digitală a TBI Credit permite achiziţionarea serviciilor de turism în rate, fără interacţiune directă cu banca sau agenţia. Clientul are nevoie de un dispozitiv cu cameră şi microfon, cartea de identitate şi, în doar 10 minute, poate achita vacanţa dorită”, declară Ionuţ Cristea, Head of Business Development Ecommerce, TBI Credit.

Agenţia de turism online estimează că, în prezent, bugetul alocat de români pentru un sejur de vară, de familie, este cuprins între 900 şi 1.200 de euro, iar pentru un sejur la un preţ mediu turiştii scot din buzunare - pentru un city break - 200 de euro de persoană.

Potrivit unei analize Fly Go, cele mai accesate destinaţii pentru vacanţele de vară sunt Grecia, Turcia şi Spania, însă din raport reiese că turiştii români încep să opteze tot mai mult pentru destinaţii noi, în ţări şi regiuni precum Croaţia, Corsica, Malta, Sardinia şi Sicilia, atât pentru sejururi de 7-10 zile, cât şi pentru city break-uri.

„Ne aşteptăm ca aproximativ 10% dintre clienţii care vor cumpăra vara aceasta vacanţe sau alte produse turistice de pe Fly-Go.ro să le achite folosind această opţiune. Din feedback-ul pe care îl avem deja, observăm că noua metodă de plată le oferă turiştilor posibilitatea de a accesa încă o vacanţă în sezonul estival, lucru care le va face, cu siguranţă, vara mai frumoasă”, a precizat Stefano Iervolino, fondator şi CEO Fly Go.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO