Eveniment

Cinema City a deschis un cinematograf de 6 milioane de euro în mallul ParkLake

Cinema City a deschis un cinematograf de 6 milioane de euro în mallul ParkLake

Cinema City a deschis un cinematograf de 6 milioane de euro în mallul ParkLake

Autor: Bogdan Alecu

12.09.2016, 19:08 5536

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, a deschis cel de-al 24-lea multiplex al reţelei, localizat în centrul comercial ParkLake Shopping Center din Capitală. Noul multiplex, al patrulea din Bucureşti, se află în cartierul Titan, iar valoarea investiţiei realizate de către Cinema City alături de dezvoltatorii centrului comercial se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

Noul multiplex dispune în total de 1.966 locuri, în 14 săli de proiecţie 2D şi 3D, dintre care 3 săli VIP ce respectă noile standarde ale grupului.

La deschiderea noului cinematograf din ParkLake City a fost prezent şi Moshe „Mooky” Greidinger, CEO Cineworld Group. În 2007, în România, se vindeau numai 2 milioane de bilete la cinema pe an, iar la final de 2015, numărul acestora a ajuns la peste 11 milioane, conform Cinemagia.

„Cinema City a impus în România noi standarde pentru destinaţiile cinematografice şi ne-am propus să inovăm an de an. În 2015, Cinema City România a avut un număr record de 5 lansări, devenind numărul 3 în reţeaua Cineworld, din punct de vedere al numărului de ecrane, după Marea Britanie şi Polonia. Piaţa din România este una în continuă dezvoltare cu un potenţial de creştere extraordinar. E o ţară mare, cu 20 de milioane de oameni cărora le place să meargă la film, aşa că există multe oportunităţi aici. Doresc să le mulţumesc membrilor echipei Cinema City pentru devotament şi perseverenţă, dar şi clienţilor pentru că au ales Cinema City şi ne ajută să fim mai buni în fiecare zi”, a declarat Mooky Greidinger.

Deschiderea multiplexului din ParkLake Shopping Center reprezintă cea de-a doua lansare a companiei de anul acesta, după cea din aprilie, din Timişoara, până la finalul lui 2016 Cinema City România urmând să inaugureze cel puţin încă o locaţie, în Piatra Neamţ.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 16 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara. În total, Cinema City operează 24 de multiplexuri, cu 225 săli şi 40.854 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO