Eveniment

Cioloş: Micii producători, neafectaţi de noul regulament european privind seminţele

AFP/Mediafax Foto

Dacian Cioloş, co­mi­sarul european pentru agricultură

Autor: Liviu Iancu

03.06.2013, 20:13 157

Micii producători îşi pot înregistra seminţele într-un registru separat, fără nicio cheltuială, şi pot schimba seminţe între ei şi după introducerea unui regulament al CE privind reglementarea comer­cia­lizării seminţelor, ce a fost modificat şi al cărui proiect iniţial prevedea o serie de restricţii.

„Am solicitat introducerea în re­gulament la o serie de aspecte care să re­cunoască separat partea de producţie şi de comercializare de seminţe care este rea­lizată de micii producători. Toate soiu­rile care se găsesc deja pe piaţă pot fi în­re­gistrate într-un registru separat, fără nicio cheltuială pentru micii produ­că­tori“, a declarat luni, într-o conferinţă, co­mi­sarul european pentru agricultură Dacian Cioloş.

El a afirmat că şi în urma introducerii re­gulamentului micii producători pot con­tinua să schimbe seminţe între ei, fără nicio restricţie, şi pot în­registra în continuare soiuri noi, fără nicio cheltuială în plus.

„Proiectul de regulament va merge la Consiliul şi la Parlamentul European“, a spus comisarul european.

Proiectul de regulament va reglementa comercializarea se­min­ţe­lor, urmând ca prevederile în acest sens să fie înăsprite. Fermierii ro­mâni se temeau ca măsurile să nu afecteze activitatea micilor producători.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO