Eveniment

Ciorbea le mulţumeşte lui Iohannis şi echipei sale pentru precizările privind OUG pe Justiţie

Ciorbea le mulţumeşte lui Iohannis şi echipei sale...

Autor: Liviu Dadacus

03.02.2017, 13:07 33347

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis, vineri, mulţumiri preşedintelui Klaus Iohannis şi echipei de la Administraţia prezidenţială pentru precizările pe care i le-au făcut în legătură cu OUG pe Justiţie, el arătând că a verificat precedentul sugerat de şeful statului, acesta fiind real.

"În legătură cu calitatea procesual-activă a Avocatului Poporului de a ridica excepţia, regret că nu am fost în stare să rezist solicitărilor, presiunilor, rugăminţilor unora, iar miercuri am dat răspuns înainte de a fi în posesiza Monitorului Oficial şi de a verifica dacă există precedente în această materie. Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru precizarea legată de acel precedent. Verificănd prevederile OUG publicată, am constatat că aveam calitate procesuală activă de a ridica excepţia", a spus Ciorbea.

El a arătat că a verificat existenţa precedentului sugerat de Iohannis, aceasta confirmându-se.

"Există acel precedent care se confirmă, l-am identificat, e real. Miercuri dimineaţa am răspuns, pentru că am făcut o greşeală, recunosc că nici eu nici colegii nu ne-am amintit imediat de precedent. Îi mulţumesc domnului preşedinte şi echipei Administraţiei prezidenţiale că ne-au menţionat acea decizie din 2013", a mai spus Ciorbea.

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă şeful statului nu i-ar fi transmis aceste precizări legate de precedentul privind calitatea procesuală a Avocatului Poporului în astfel de speţe, Ciorbea a spus că, oricum, ar fi verificat dacă există sau nu precedente.

"Nu trebuia să dau răspuns înainte de a vedea Monitorul Oficial şi de a vedea dacă există acest precedent. Este greşeala mea", a mai spus Ciorbea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO