Eveniment

Ciprian Pahonţu, noul şef al Romsilva, o companie de 1,5 mld. lei pe an

Ciprian Pahonţu, noul şef al Romsilva, o companie de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2016, 00:04 596
Ciprian Pahonţu este noul director general al regiei naţionale a pădurilor Romsilva, după încheierea procesului de selecţie. Pahonţu a ocupat diverse funcţii în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a fost director general al Direcţiei Generale a Pădurilor, iar în ultimii ani a ocupat funcţia de consilier personal al directorilor generali care s-au succedat la conducerea Romsilva din 2009 până în prezent.

Punctajul final pe care l-a obţinut Ciprian Pahonţu în procesul de selecţie a fost de 78,91, câştigătorul fiind urmat de contracandidatul Ilie Covrig.

În luna martie, Călin Bibarţ a preluat funcţia de şef al Romsilva, companie cu afaceri de 1,5 miliarde de lei (330 de milioane de euro) şi profit net de peste 100 de milioane de lei, după ce fostul director, Adam Crăciunescu, a de­misionat în urma scandalului de retrocedare a unor păduri. Plecarea lui Crăciunescu a venit ca urmare a scandalului de la începutul anului, privind preţul lemnului la Romsilva.

În iarnă, guvernul a decis un control la Romsilva în urma acuzaţiilor reciproce dintre regie şi Ministerul Mediului privind majorarea preţului lemnului vândut.

Potrivit reprezentanţilor industriei, Romsilva majorase cu o treime preţul lemnului pe picior, ame­ninţând prin această politică să trimită în faliment multe companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO