Eveniment

Circa 3.000 de persoane au protestat la Târgu-Jiu faţă de intenţia mutării sediului CEO în Capitală

Circa 3.000 de persoane au protestat la Târgu-Jiu faţă...

Autor: Departamentul Corespondenti

25.02.2016, 19:28 98

Cei circa 3.000 de protestatari au stat o oră în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, timp în care au cerut demisia Guvernului şi a ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Oamenii au scandat "Unitate" şi numele echipei locale de fotbal, Pandurii Târgu-Jiu, pentru care cer spijin. De asemenea, ei au cerut ca sediul CEO să rămână la Târgu-Jiu.

Mitingul a avut loc în contextul în care, săptămâna trecută, 19 persoane, printre care şi câţiva lideri de sindicat, au fost şapte zile în greva foamei, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia, nemulţumite de intenţia mutării sediului CEO în Capitală.

Verdictul privind mutarea sediul ar fi putea fi anunţat pe 28 februarie, când va avea loc şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul CEO, pe ordinea de zi regăsindu-se şi acest punct.

”Nu putea fi scos de pe listă, dar important este cum se va vota. Avem şi noi foarte mari semne de întrebare. Din informaţiile pe care le avem, nici până la ora actuală nu a fost convocat Consiliul de Supraveghere, consiliu care, în mod normal, trebuia să analizeze hotărârea de directorat pe care a emis-o directoratul CEO, din care rezulta că nu este oportună mutarea sediului social al companiei. Aceste lucruri ne creează foarte mari semne de întrebare în ceea ce doreşte ministrul Energiei să facă în legătură cu CEO ”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Mitingul a fost organizat de PSD.

Ministrului Energiei, Victor Grigorescu, scria recent pe pagina sa de pe o reţea de socializare că nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în Bucureşti. "Am luat act, de câteva zile, de propunerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) de a deschide un birou în Bucureşti. Este un lucru bun, care trebuia făcut mai demult, care dă o şansă reală Complexului să-şi asigure un viitor şi să păstreze cele peste 15.000 de locuri de muncă. După mulţimea de decizii greşite din ultimii ani, decizii care au dus compania la pierderi financiare importante, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a menţine locul Complexului Energetic Oltenia în Sistemul Energetic Naţional", arăta ministrul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO