Eveniment

Circa 80% din clienţii OTP cu credite în franci pot obţine un discount de minimum 17,5% prin conversie

Circa 80% din clienţii OTP cu credite în franci pot...

Autor: Anelis Baciu

10.12.2015, 00:05 705
OTP Bank, sucursala locală a grupului maghiar cu acelaşi nume, propune celor aproximativ 10.500 de clienţi cu credite în franci elveţieni un program de conversie în lei sau euro cu o reducere a soldului împrumutului cuprinsă între 17,5% şi 25%.

„Peste 80% dintre clienţi vor avea un discount de peste 17,5%, de aceea consider că peste 80% dintre ei vor accepta oferta. Este vorba de o ofertă personalizată, cu un discount diferit, în funcţie de tipul de credit şi de alţi factori. În cazul unui client care a câştigat un proces cu noi în ceea ce priveşte clauzele abuzive, atunci discontul va fi mai mic, la fel ca în cazul celor care au beneficiat de progra­mul de reducere temporară a dobânzii. Pe de altă parte, cei care au credite cu dobânzi mai mari, de exemplu de 8%, vor primi un discount mai mare“, a explicat Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank. Oferta OTP se adresează clienţilor care au întârzieri la plata ratelor de cel mult 90 de zile la momentul conversiei. Clienţii care depăşesc acest prag vor putea deveni eligibili în momentul în care îşi vor plăti ratele restante şi vor ajunge la întârzieri mai mici de 90 de zile.

Dobânda pentru creditele convertite în lei se va calcula în funcţie de indicatorul Robor la trei luni plus o marjă de 3,5% la creditele ipotecare, respectiv 4% la creditele de consum garantate cu ipotecă. Pentru creditele convertite în euro, dobânda va fi formată din Euribor la trei luni la care se adaugă o marjă fixă de 4,5% la creditele ipotecare şi 5% la creditele de nevoi persoanale cu ipotecă.

OTP are credite ipotecare în franci elveţieni în valoare de 477 milioane de franci, pentru a căror conversie şi-a bugetat pierderi de 400 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO