Eveniment

Clădirea reactorului nuclear de la Fukushima 1 s-a prăbuşit. Evacuări pe o rază de 20 de km

Clădirea reactorului nuclear de la Fukushima 1 s-a prăbuşit. Evacuări pe o rază de 20 de km

Autor: Radu Racu

12.03.2011, 14:42 65

Clădirea reactorului nuclear de la centrala dinFukushima s-a prăbu[it sâmbătă după-amiază (oraRomâniei) însă învelişul reactorului nu a fostavariat, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon,citând informaţii furnizate de operatorul Tokyo ElectricPower (TEPCO).

Autorităţile au extins raza persoanelor evacuate la 20 dekilometri, după ce cu câteva ore înaintea explozie se considerasuficient o distanţă de 10 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al executivului de laTokyo a precizat că nivelul de radioactivitate dinzona centralei a scăzut după explozia produsă sâmbătă, în urmacăreia acoperişul şi pereţii unei clădiri a centralei s-auprăbuşit.

O explozie s-a produs sâmbătă dimineaţă (oraRomâniei) la una din cele mai mari centrale nucleare dinJaponia, fără să afecteze însă integritatea reactoarelor.Potrivit reprezentanţilor centralei de la Fukushima, explozia afost provocată de vapori de apă proveniţi din procesul derăcire.

Mai multe centrale nucleare au fost afectate decutremurul de 8,9 grade produsvineri în Japonia. Reactoarele nucleare s-auoprit în momentul producerii seismului, în conformitate cu normelepentru care au fost proiectate însă ulterior au apărut mai multeprobleme la sistemul de răcire a reactoarelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO