Eveniment

Cluj: Cinci curse aeriene externe au întârzieri pe Aeroportul „Avram Iancu”

Cluj: Cinci curse aeriene externe au întârzieri pe...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

23.06.2018, 15:19 240

Cinci curse aeriene externe, operate sâmbătă pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore, în urma blocării sistemului global de control SITA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Iuliu Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sunt afectate şi curse charter, pe lângă cele regulate.

„Pe aeroportul clujean sunt afectate mai multe curse aeriene din cauza sistemului global de control SITA. Astfel, cinci curse aeriene externe, printre care regulate, dar şi zboruri charter, au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore. La sosiri, are întârziere cursa de la Antalya, care va ajunge la 15,34 în loc de 14,20, şi cea de Memmingen, care era programată să aterizeze la 15,30. La plecări, este întârziat zborul spre Bari, care trebuia să decoleze la 13,15 şi va decola la 15,20, cel spe Antalya de la ora 13,30 care va pleca la ora 15 şi alta spre Antalya, care are o întârziere de două ore, urmând să decoleze la ora 16,30 în loc de 15,20”, a spus Pop.

Compania TAROM a anunţat întârzieri, sâmbătă, pe toate cursele, din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial.

„Operaţiunile de Check-In şi Boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania TAROM le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale”, arăta un comunicat al companiei aeriene de stat.

Până la repunerea în funcţiune a sistemului global SITA, orice companie aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor, nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO