Eveniment

Cluj-Napoca: Primele 11 autobuze electrice pentru transportul public vor fi livrate în martie 2018

Cluj-Napoca: Primele 11 autobuze electrice pentru...

Autor: Vasile Magradean

11.07.2017, 16:26 266

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că finanţarea primelor 11 autobuze este asigurată din fonduri elveţiene.

“Primăria Cluj-Napoca este prima din România care achiziţionează şi pune în circulaţie autobuze electrice. Am finalizat licitaţia pentru achiziţionarea a maximum 30 de autobuze electrice într-un interval de 3 ani, aceasta fiind adjudecată de constructorul polonez Solaris. Primele 11 autobuze vor sosi în Cluj-Napoca în următoarele 9 luni, până în martie 2018, preţul unui astfel de autobuz fiind de aproximativ 500.000 de euro. Finanţarea primelor 11 autobuze este asigurată din fonduri elveţiene, restul urmând să fie cumpărate din fonduri locale şi europene. Este un transport verde, ecologic, nepoluant care va încuraja clujenii să folosească transportul în comun“, a spus Boc.

Potrivit acestuia, noile autobuze au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri.

“Autobuzele sunt dotate cu wifi, cu camera video de supraveghere, cu podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat. Vom avea 11 staţii de încărcare lentă a bateriilor şi două de încărcare rapidă la capetele liniilor de transport în comun, o încărcare lentă având o durată de 6 ore, iar cea rapidă de 10 minute”, a mai spus Emil Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO