Eveniment

Clujul îşi cumpără autobuze electrice de 500.000 euro bucata

Clujul îşi cumpără autobuze electrice de 500.000 euro...

Autor: Mediafax

12.07.2017, 00:00 173

Primăria Cluj-Napoca a finalizat licitaţia pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice pentru transportul public, primele 11 vehicule urmând să fie aduse din Polonia până în primăvara anului viitor, preţul unui autobuz ridicându-se la 500.000 de euro. Primarul Emil Boc a declarat că finanţarea primelor 11 autobuze este asigurată din fonduri elveţiene.

“Primăria Cluj-Napoca este prima din România care achiziţionează şi pune în circulaţie autobuze electrice. Am finalizat licitaţia pentru achiziţionarea a maximum 30 de autobuze electrice într-un interval de 3 ani, aceasta fiind adjudecată de constructorul polonez Solaris“, a spus Boc. Potrivit acestuia, noile autobuze au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri.

“Autobuzele sunt dotate cu wifi, cu camere video de supraveghere, cu podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat. Vom avea 11 staţii de încărcare lentă a bateriilor şi două de încărcare rapidă la capetele liniilor de transport în comun, o încărcare lentă având o durată de 6 ore, iar cea rapidă de 10 minute”, a mai spus Emil Boc. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO