Eveniment

CNA a interzis spoturile publicitare pentru un medicament şi trei suplimente alimentare

CNA a interzis spoturile publicitare pentru un medicament...

Autor: Katy Marinescu

09.02.2016, 18:37 756

Consiliul a decis intrarea în legalitate în cazul spoturilor publicitare pentru medicamentul Prospan fiindcă, în urma monitorizării, CNA a constatat că avertizarea scrisă în cadrul celor două variante ale spotului publicitar pentru siropul de tuse cu extract de iederă, a fost prezentată cu caractere foarte mici, încălcând astfel articolul 124(4) Din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

De asemenea, spoturile pentru trei suplimente alimentare nu au conţinut avertizarea scrisă, ci doar pe cea sonoră (contrat prevederilor articolului 131-alin 2 din Codul CNA): Detrical (vitamina D3), Doppel Herz Omega-3 (supliment de Omega 3) şi Proenzi Artrostop Rapid (supliment pentru articulaţii).

Monitorizarea a fost făcută de CNA în perioada 1 - 14 decembrie 2015.

CNA a monitorizat publicitate la produse medicale, în perioada 1 - 14 decembrie 2015, suplimente alimentare, alimente cu destinaţie nutriţională specială în cazul televiziunilor Antena 1, Antena 3, Antena Stars, B1 TV, Digi 24, Etno TV, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1, TVR 2.

Totodată, în cadrul şedinţei publice din 2 februarie, Consiliul a hotărât să organizeze, miercuri, o întalnire cu reprezentanţili Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi ai Institutului de Cercetare Dezvoltare şi Bioresurse Alimentare, pentru discuţii cu privire la spoturile publicitare pentru medicamente şi suplimente alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO