Eveniment

Codul fiscal rescris în sfârşit de Finanţe, prioritatea zero a noii sesiuni parlamentare

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andrei Cîrchelan

03.02.2014, 21:17 830

Un nou Cod fiscal rescris şi „renumerotat“, o nouă lege a parteneriatului public-privat, legea vânzării terenurilor agricole, reglementarea sorţii pieţei Rasdaq şi a certificatelor verzi - acestea sunt câteva dintre legile şi actele normative cu impact pentru business care se află pe masa Parlamen­tului în sesiunea parlamentară care a început ieri.

„Codul fiscal  - rescris deja la Ministerul Finanţelor - va fi prioritatea pentru că acolo va fi o dezbatere foarte lungă, pe fiecare articol în parte, şi va fi elementul cel mai greu din agendă“, a spune deputatul liberal Gheorghe Dragomir, şeful Comisiei pentru buget-finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor. Potrivit acestuia, vor fi şi alte elemente pe agen­dă, cum ar fi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, o măsură pe care guvernul doreşte să o introducă din vară.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat că „prioritatea zero“ pentru noua sesiune este revotarea legilor respinse de preşedintele Traian Băsescu, anume legea certificatelor verzi, legea vânzării terenurilor agricole şi legea parteneriatului public-privat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO