Eveniment

Codul Penal le strică planurile aleşilor: Parlamentarii îşi vor amâna vacanţa până la jumătatea lunii iulie

Codul Penal le strică planurile aleşilor: Parlamentarii...

Autor: Ana Petrescu

27.06.2018, 13:34 87

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, miercuri, perioada sesiunii extraordinare pentru intervalul 1-19 iulie, pentru ca aleşii să poată finaliza, prin procedură parlamentară, modificarea prevederilor Codului penal.

Parlamentarii îşi vor prelungi programul de lucru până la jumătatea lunii iulie, potrivit decizie de miercuri a Biroului perament al Camerei, principalul motiv fiind modificările Codului penal, aşa cum a anunţat şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că va exista o o variantă asumată de partid în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu prevăzută în Codul penal, iar aceasta va fi prin procedură parlamentară, mai întâi comisia pentru legile Justiţiei va da un raport care va primi vot în plen.

"Va fi o variantă asumată de PSD, am înţeles că sunt 16 sau 18 variante privind abuzul în serviciu.vTotuşi nu putem sta la nesfârşit cu un articol care este neconstituţional. Nu putem să stăm cu o legislaţie schioapă doar aşa pentru că ţipă unii. Nu are rost să tot prelungim. S-a lucrat cu argumente, au fost consultări cu toate organizaţiile neguvernamentale, e o comisie parlamentară, care trebuie să îşi încheie un raport după care va intra la vot în Parlamentul României. Va fi o formă în care în integralitarea lui Codul penal să intre la vot. Până la urma dau vina pe mine, cred că mai multă fermitate este necesară. Este vorba de un mandat dat de români la vot, este o majoritate parlamentare, care după dezbateri, trebuie să îşi exercite dreptul de vot", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că va cere membrilor Comisiei Iordache să grăbească dezbaterile şi votul pe Codul Penal, pentru ca acesta să intre în procedură parlamentară cât mai repede, excluzând posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă în acest sens.

Chestionat din nou de jurnalişti dacă este exclusă în acest moment o OUG, Dragnea a răspuns scurt: "Da".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO