Eveniment

Codul portocaliu, restrâns la opt judeţe din sud-est, Bucureştiul şi alte opt judeţe, sub cod galben

Codul portocaliu, restrâns la opt judeţe din sud-est,...

Autor: Departamentul Social

17.01.2016, 12:49 3745

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

În a doua parte a zilei de duminică, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, se arată în avertizarea ANM.

Începând de duminică, ora 18.00, până luni, la aceeaşi oră, codul galben va fi restrâns la 12 judeţe - Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

În estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, a precizat ANM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO