Eveniment

Columbeanu, cunoscut mai mult ca om de showbiz decât ca om de afaceri, candidează la Primăria Capitalei - VIDEO

Irinel Columbeanu candidează la Primăria Capitalei - VIDEO

Foto: Razvan Chirita

Autor: Mediafax

03.01.2012, 11:16 861

Omul de afaceri Irinel Columbeanu şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent, în 2012, la Primăria Capitalei.

"Ca simplu cetăţean al Bucureştiului fără întrerupere în ultimii 52 de ani am curajul să mă înscriu în competiţia de a obţine anul acesta din partea dumneavoastră încrederea necesară viitorului primar general al Capitalei pentru următorii patru ani", afirmă Columbeanu într-un filmuleţ difuzat pe internet.

Columbeanu a precizat ulterior, într-o intervenţie la RTV, că regretă că "problema se pune doar pentru Capitala ţării şi nu şi pentru alte zone".

"Consider că stăm pe o mină de aur nu numai la Roşia Montană şi nu ţine decât de câteva capete luminate - nu că m-aş considera eu printre ele - pentru a transforma acest aur de sub noi, şi mai ales din minţile noastre, în rezultate concrete, care să se vadă în viaţa noastră", a afirmat Columbeanu.

Omul de afaceri a precizat că va candida independent şi că printre atuurile sale în cursa pentru fotoliul de primar sunt "un pic de inteligenţă", precum şi lipsa apartenenţei la vreun partid politic.

El a mai afirmat, potrivit aceleiaşi surse, că doreşte să transforme Capitala într-un "centru de afaceri curate".

"Nu cred că maidanezii sunt printre priorităţile bucureştenilor, dar sunt una dintre problemele care trebuie rezolvată cu omenie, nu cu câinoşenie. Cea mai mare problemă este a noastră, a tuturor locuitorilor Bucureştiului, iar din acest punct de vedere cea mai bună soluţie ar fi o colaborare cu prieteni de-ai noştri din alte ţări. Nu e vorba neapărat de o înfrăţire fizică, dar este nevoie de o conectare la circuitele economice aducătoare de beneficii pentru municipalităţi cu oraşe un pic mai avansate decât noi", a spus Columbeanu.

Irinel Columbeanu s-a aflat în atenţia publicului în ultimul an ca urmare a divorţului de Monica Gabor.

Columbeanu deţine companii care derulează afaceri în domenii precum construcţii şi comunicaţii.

Tatăl lui, Ion Columbeanu, fost agitator comunist înscris în Partidul Comunist Român din 1947, a fost şef de protocol în toate guvernele României, de la Gheorghiu Dej până în 2002. După Revoluţie, s-a remarcat în principal ca secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (iunie - octombrie 1990, decembrie 1992 - decembrie 1996) în guvernele Petre Roman, respectiv Nicolae Văcăroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO