Eveniment

Comentatorul politic al Financial Times, Philip Stephens şi Paul Donovan, unul dintre economiştii de top ai celei mai mari bănci din Elveţia, UBS vor fi principalii speakeri la Gala ZF 2016: Zece ani de la aderarea la UE: Unde suntem? Cine a câştigat? Cine a pierdut? Încotro mergem?

Comentatorul politic al Financial Times, Philip Stephens...
16.11.2016, 20:30 468

Ediţia din 2016 a Galei ZF va avea printre invitaţi doi analişti economici şi politici de top: pe Philip Stephens, editorialist şi comentator politic prin­ci­pal la Financial Times, şi pe Paul Donovan, senior global economist la banca elveţiană de investiţii UBS.

Philip Stephens s-a alăturat Financial Times în 1983, după ce a tre­cut prin şcoala de jurnalism a Reuters. Printre ultimele titluri: „America îi poa­te supravieţui lui Trump. Dar nu şi Vestul“ şi „Cum să salvăm capitalis­mul de capitalişti“. În „America îi poa­te su­pra­­vieţui lui Trump. Dar nu şi Ves­tul“ Stephens aminteşte că istoria îşi poate schimba cursul, aşa cum s-a întâmplat în 1914, când „prima eră a globalizării a fost consumată de flă­cările Marelui Război“, sau în anii 1930, când „dificul­tăţile economice, pro­tecţionismul şi na­ţio­­nalismul au hrănit ascensiunea fas­cis­mului în Europa“.

Paul Donovan, venit la UBS în 1992, a aprofundat studiile de eco­no­mie, politică şi filozofie la Oxford. Ideile şi comentariile sale sunt citate, printre altele, de Financial Times, The Wall Street Journal şi de Bloomberg. În cele mai recente comentarii stra­te­gul avertizează că pieţele subesti­mea­ză populismul, că pieţele nu sunt de­mocrate şi că democraţia îi poate lua prin surprindere pe investitori - când a fost referendumul privind Brexitul valoarea pariurilor înclina spre votul „rămânem“, în timp ce numărul pa­riu­rilor a înclinat spre vo­tul „plecăm“. O decizie demo­cra­­tică nu reprezintă o liră-un vot, ci o per­soană-un vot. Pariu­­rile au indicat un rezultat pluto­cra­­tic diferit de rezul­tatul demo­cra­tic“, scrie Donovan.

Gala ZF 2016 va avea loc pe 24 noiembrie. 

Philip Stephens, analistul politic al Financial Times a urmat  Wimbledon College şi Universitatea din Oxford. A fost corespondent Reuters în Londra şi Bruxelles până să ajungă la Financial Times, unde a fost editor pe domeniul economic şli politic.  A scris cartea „Politics and the pound” şi  de asemenea, a mai scris biografia lui Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii. 

Paul Donovan, senior global economist la UBS, este cofondatorului centrului Peter Culverhouse Memorial Trust, centru de cercetare şi de tratare al cancerului. De asemenea, este un schior pasionat şi practică boxul ca amator, conform biografiei sale. Donovon este autor şi coautor al unor numeroase studii şi ghiduri economice. De asemenea, a scris cartea „Adevărul despre inflaţie”, publicată în aprilie 2015. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO