Eveniment

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se adresează lui Klaus Iohannis în legătură cu George Maior

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se adresează...

Autor: Mediafax

28.08.2017, 13:25 136

"Am votat să facem o informare către preşedintele României cu privire la faptul că răspunsurile domnului Maior nu au fost satisfăcătorare", a declarat Oana Florea, presedintele Comisiei parlamentare.

Comisia parlamentară a stabilit transmiterea unei adrese şi către Serviciul Român de Informaţii (SRI), instituţie condusă la acel moment de George Maior, în prezent ambasador al României în SUA, în care se va solicita o poziţie oficială a serviciului de informaţii referitoare la posibila prezenţă a doi angajaţi ai instituţiei în casa lui Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009.

În iunie, George Maior a mers la Parlament, pentru a fi audiat, în calitate de fost director al SRI, de către Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. La acel moment, George Maior s-a prevalat de faptul că a participat la întâlnirea din noaptea alegerilor, ţinută la Oprea, în calitate de personă privată, susţinea Mihai Fifor, fost preşedinte al Comisiei.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a fost înfiinţată la solicitarea PSD şi ALDE pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO