Eveniment

Comisia Naţională de Prognoză îşi face „direcţie de programare economică“ ca să fundamenteze orientările strategice de dezvoltare a României

Comisia Naţională de Prognoză îşi face „direcţie...

Autor: Iulian Anghel

26.09.2017, 00:00 129

Comisia Naţională de Prognoză va înfiinţa, în cadrul instituţiei o direcţie de „programare economică“, care va fundamenta „orientările strategice de dezvoltare a României“, potrivit unui proiect de hotărâre publicat ieri pe site-ul Minsterului Finanţelor. 

Comisia Naţională de Prognoză este în subordinea guvernului şi, potrivit proiectului publicat ieri, atribuţiile sale vor fi completate. Astfel, între altele, CNP „fundamentează orientările strategice de dezvoltare a României, în corelare cu prevederile Programului de guvernare şi cu strategiile naţionale, sectoriale si regionale, cu evidenţierea priorităţilor strategice pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare asumate“.

De asemenea, CNP îi va reveni sarcina să elaboreze şi să participe la realizarea de strategii naţionale şi sectoriale de dezvoltare economico-socială.

În ultimele luni, în disputa cu diferite instituţii internaţionale, guvernul şi-a luat drept martor prognozele CNP, despre care a spus că sunt mai bune. De cealaltă parte, CNP a fost acuzată - între alţii de senatorul PNL Florin Cîţu - că a devenit „trompeta“ guvernului şi că elaborează prognoze după voinţa liderilor partidului de guvernământ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO