Eveniment

Compania de audit PwC a primit o amendă record în Marea Britanie pentru nerespectarea normelor profesionale

Compania de audit PwC a primit o amendă record în Marea...

Autor: Bogdan Cojocaru

17.08.2017, 00:00 245

Compania de audit PwC a fost penalizată cu amenda record de 5,1 mil. lire sterline pentru nerespectarea normelor profesionale în formă „extinsă“ în cazul auditului firmei de contabilitate RSM Tenon, scrie The Independent.

Amenda vine la trei luni după ce compania a primit o altă amendă, de 5 milioane de lire, pentru nereguli în auditarea firmei de locuinţe sociale Connaught. PwC a recunoscut că este responsabilă pentru mai multe nereguli în dosarul RSM Tenon.

RSM, firmă premiată în industria de profil, a intrat în insolvenţă în 2013 după o serie de achiziţii şi operaţiuni de extindere. Autorităţile britanice au stabilit iniţial o amendă de 6 milioane de lire, redusă după negocieri cu PwC.

Potrivit Consiliului de Raportare Financiară, PwC nu a reuşit să obţină probe de audit potrivite şi nu a manifestat un scepticism profesional suficient. Activitatea de audit la care face referire autoritatea a început în 2010. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO