Eveniment

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Cluj

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.06.2018, 17:57 350

Compania maghiară Terran a investit cinci milioane de euro într-o fabrică de ţigle din beton în Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Aceasta este a patra fabrică pentru grup, care mai are unităţi de producţie în Ungaria şi Slovacia.

Fabrica din Cluj a fost construită pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sârmei Câmpia Turzii, este complet automatizată şi foloseşte tehnologii moderne de fabricaţie. Modelele de ţigle din beton produse acolo sunt destinate în primul rând pieţei din România.

Fabrica are o suprafaţă de aproximativ 2.500 metri pătraţi şi o platformă de depozitare de 1,5 hectare, o capacitate de producţie de 70 ţigle/minut şi de 10 milioane de bucăţi pe an. Unitatea de producţie are un proces tehnologic închis, prin care materiile prime ecologice sunt revalorificate în urma unui proces de reciclare.

„Suntem în România din 2005, iar vânzările foarte bune înregistrate, precum şi mărimea pieţei de aici au reprezentat factori decisivi pentru a construi o fabrică în România. Investiţia a demarat în 2016, prin achiziţionarea terenului, iar anul acesta în primăvară am început probele de producţie. Anul viitor continuăm investiţiile pentru a extinde capacitatea de producţie, pentru două game în plus”, spune Gódi Attila, directorul general al Terran.

Terran a intrat pe piaţa din România în 2005 şi comercializează ţigle din beton şi toate accesoriile necesare pentru sistemul de învelitori pentru acoperiş.

Înfiinţată în 1920, Terran este deţinută de familia Mészáros Vilmos şi are sediul central în Bóly, Ungaria. Produsele Terran sunt distribuite în nouă ţări din Europa, cu vânzări de peste 55 de milioane de bucăţi anual. În România, Terran are o reţea de distribuţie care acoperă întreaga ţară.

Compania Terran Sisteme de Învelitori a avut în 2017 afaceri de 16 milioane de lei şi profit de 200.000 de lei, la un număr de 21 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pe piaţa producătoare de ţigle din beton în România, mai activează austriecii de la Bramac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO