Eveniment

Companiile americane vor mai degrabă să-şi ţină banii în bancă decât să investească: există încă nesiguranţă

Larry Fink, CEO al celui mai mare administrator de active al lumii, BlackRock

Larry Fink, CEO al celui mai mare administrator de active al lumii, BlackRock

Autor: Catalina Apostoiu

25.04.2017, 00:00 125

Numărul companiilor americane care intenţionează să-şi crească deţinerile de cash îl depăşeşte pe cel al celor care intenţionează să-şi cheltuiască cash-ul deţinut, o inversare de tendinţă care ar putea semnala speranţe în scădere că administraţia Trump va implementa politici benefice sectorului de business, scrie Financial Times.

Datele indică faptul că angajamentele noii administraţii legate de reforma din domeniul fiscal, restrângerea reglementărilor şi cheltuielile pe infrastructură nu i-au determinat deocamdată pe directorii de companii din SUA să-şi crească cheltuielile.

În ianuarie, mai multe companii anunţau planuri de a-şi valorifica rezervele de cash comparativ cu numărul companiilor care-şi declarau intenţia de a-şi spori rezervele respective, însă trei luni mai târziu majoritatea companiilor au declarat că nu şi-au folosit rezervele, iar o majoritate au declarat că intenţionează să acumuleze şi mai mult cash în trimestrul actual.

Larry Fink, CEO al celui mai mare administrator de active al lumii, BlackRock, a declarat recent: „Există încă nesiguranţă cu privire la sectorul serviciilor medicale, nesiguranţă legată de reformele din domeniul fiscal şi comercial şi de momentul când acestea vor fi implementate în SUA, iar încrederea investitorilor s-a schimbat parţial. Trebuie să vedem cum vor evolua lucrurile“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO